Smart Way čini tim mladih ljudi koji veruje da mladi radom na sebi i zalaganjem za svoje ideje mogu da promene budućnost.

Anita Živković – OSNIVAČ

 

Formalnu edukaciju stekla je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu a potom je svoje master studije završila na fakultetu Zaštite na radu u Nišu. Poslednjih 5 godina je živela u Austriji. Kao ekspert iz oblasti komunikacija, nekoliko godina je radila u agenciji za industrijski razvoj Ujedinjenih Nacija (UNIDO), kao deo tima zadužen za vođenje celokupnih komunikacija organizacije za preko 700 projekata godišnje u više od 160 zemalja. Takođe, Anita je prošla trening i obuku o preduzetništvu “Start and Grow” modula i kasnije postala sertifikovani trener. Bila je aktivni član organizacije AIESEC, radeći sa mladima širom sveta na projektima usmerenim na razvijanju liderstva kod mladih. Svoje iskustvo u AIESEC-u je završila kao predsednik AIESEC-a Austrije.

 

Tatjana Mutabdžija – OSNIVAČ

 

Znanje iz oblasti nemačkog jezika i književnosti, pored života u inostranstvu (u Nemačkoj, Austriji i Americi), stekla je na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Ima višegodišnje iskustvo rada sa decom i mladima u oblasti edukacije i učenja jezika. Iskustvo je stekla kao redovan profesor nemačkog u Novom Sadu i okolini. Kroz časove imala je priliku da radi sa preko 500 dece i mladih različitih uzrasta. Dodatno se edukovala za rad sa decom na ranom uzrastu i 2018. uspešno je završila kurs specijalističkog prevođenja u Beogradu. Takođe, Tatjana je bila dugogodišnji član AIESEC organizacije u Srbiji, a kasnije i u Austriji gde je nastavila svoje usavršavanje rada na projektima sa inostranim studentima. Svoje AIESEC iskustvo je završila kao potpredsednik za razvoj lokalnih komiteta i ljudskih resursa u nacionalnom timu AIESEC-a Austrije.

Jakov Božović – Eksterni konsultant

 

Poslednjih nekoliko godina proveo je u agenciji za industrijski razvoj Ujedinjenih Nacija (UNIDO) u Beču, baveći se komunikacijama kao i praćenjem i evaluacijom projekata usmerenih na zapošljavanje mladih i žena kroz preduzetništvo. Jakov je takodje bio deo AIESEC-a Srbije radeći na projektima koji su fokusirani na razvoj liderstva kod mladih.